Kas Plek

Kunst & Ontmoeten

De Kas Plek fungeert van 13 juli t/m 22 september 2013 als ontmoetingsplek en als podium voor kleinschalige culturele en kunstzinnige activiteiten. In samenwerking met het bkkc heeft de Kunststichting een gevarieerd programma opgesteld waarin genoten kan worden van kunst en cultuur in al zijn facetten. Hierbij kunt u denken aan Kunst & Muziek, Kunst & Food, Kunst & Film, Kunst & Literatuur, Kunst & Theater. Maar óók u kunt deze plek gebruiken voor uw ontmoeting of activiteit en hiermee uw eigen definitie geven aan Kunst & ...

Elmo Vermijs
Elmo Vermijs onderzoekt locaties en / of ruimtes vanuit een sociale, actuele en eigen fascinaties. Hij vertaalt zijn bevindingen in een ruimtelijk (gebruik)object. Voor Sint-Oedenrode creëerde Vermijs een ontmoetingsplek die op verschillende manieren gebruikt kan worden. In de eerste plaats maakt het kunstwerk de ontmoeting tussen land en kunst zichtbaar. De overkappingsbogen verwijzen bijvoorbeeld naar de kassen van de tuinders in de regio. In deze Kas Plek kan worden geluisterd, gesproken en gegeten.

Het programma
Gedurende de twee maanden dat de Kas Plek zich op locatie bij de Knoptoren bevindt, zullen er tal van activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er muziekoptreden, lezingen, theater en filmvertoningen te zien en te horen. Tevens worden er creatieve workshops georganiseerd.

Natuurlijk kunt u kennismaken met verschillende kunstwerken die de Kunststichting gerealiseerd heeft in de afgelopen jaren, zoals ODA een geluidsrelikwie [680 A.D. - 2007]. Daarbij krijgen ook de kunstenaars zelf de ruimte om over hun werk en werkwijze te vertellen. De Kunststichting is momenteel eveneens druk bezig met een aantal andere projecten die in de (nabije) toekomst gerealiseerd zullen gaan worden. Met trots zal de Kunststichting deze plannen aan u presenteren.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het definitieve programma. Dit wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt op deze website.

Kas Plek Elmo Vermijs Kunststichting Sint Oedenrode

Uw ontmoeting
Heeft u een vergadering te plannen? Een kleinschalig optreden te organiseren? Een creatieve workshop te regelen? Een debat te coördineren? Een lunch te verzorgen?

In de Kas Plek waar Kunst & Ontmoeten centraal staat is dit allemaal en nog veel meer mogelijk! 

Er gelden echter wel een aantal huisregels waar u zich aan moet houden. Dit zijn:

  • U kunt gratis gebruikmaken van het werk.
  • U dient zelf te zorgen voor aanvullende faciliteiten.
  • Het is geschikt voor kleinschalige projecten of bijeenkomsten.
  • Het is niet toegestaan een barbecue of andere activiteiten met open vuur te houden.
  • Het werk moet in schone staat worden achtergelaten.
  • De activiteit moet na 22.00 uur 's-avonds beëindigd zijn.
  • Er mogen geen commercieel gerichte activiteiten plaatsvinden.

Voor meer informatie over het organiseren van uw ontmoeting of het opgestelde programma door bkkc en de Kunststichting kunt u met ons contact opnemen.


Kunst in Ontwikkeling overzicht