Slotjes van Sint-Oedenrode, 7 waarvan 3

 

Dit project omvat verschillende kunstroutes die een serie kunstwerken bevatten die een relatie aangaan met Sint-Oedenrode. De bijzondere historie, de mythen rond dit dorp met stadsrechten en het fantastische landschap boden veel aanknopingspunten voor het project. Zo bezat Sint-Oedenrode maar liefst zeven kasteeltjes, waarvan er drie bewaard zijn gebleven. Oud nieuws en vergeten vertellingen worden door deze kunstwerken nieuwe leven ingeblazen. Ze bieden verrassende openbaringen en stimulerende perspectieven!

Er zijn in totaal 4 wandelroutes die afzonderlijk en in samenhang te lopen zijn. De wandelroutes zijn:
Ommetje 1: Knoptoren Eerschot en Ommetje 2: Centrum Rooi en Ommetje 3: Dotterbloem Kienehoef en Ommetje 4: Waterschap Koppelkes.

Op deze pagina kunt u de vier afzonderlijke wandelroutes bekijken en ontdekken welke kunstwerken er langs de wandelroutes te vinden zijn. Een aantal stukken van deze wandelroutes - met name in de alternatieve routes - kunnen moeilijker begaanbaar zijn voor minder validen. Het gaat hier om de routes Ommetje 3 en Ommetje 4 die ook buiten de verharde wegen komen.

De totale wandelkaart Slotjes van Sint-Oedenrode, 7 waarvan 3, kunt u hier downloaden als PDF.