Pitchen op de Kienehoef

Op vrijdag 30 maart tussen 13:00 en 17:00 uur hebben we pitches gehouden bij het Restaurant De Helden van Kien. Er was een format met beoordelingscriteria zoals beeldende krachten, relaties met de opgave, duurzaamheid en veiligheid, binnen financiële kaders en binnen de termijn, enz. De volgende kunstenaars waren uit een tiental kunstenaars geselecteerd:

1ste kunstenaar om 13:30 uur, Marielle Lapidaire; http://www.lapidaire.info/ 

2de kunstenaar om 14:15 uur, Marius Boender; http://mariusboender.nl/

3de kunstenaar om 15:00 uur, Sannah Belzer; http://www.publieke-ruimte.nl/

4de kunstenaar om 15:45 uur, Eric Klarenbeek en Maartje Dros; http://www.ericklarenbeek.com/ en http://www.maartjedros.nl/

Het was weer bijzonder enerverend. Elke pitch duurde 30 minuten met nog 15 minuten overleg. Gevraagd werd een omgevingskunstwerk c.q. landschapskunstwerk te ontwerpen in combinatie met een bomenpallet en een ontmoetingsplek dat ook voor kleine culturele activiteiten dienst kan doen. Een groene inrichting met bomen, paden en een plek om te ontmoeten. Bij de inrichting met bomen kan men bijvoorbeeld denken aan een boomkalender, een element dat als een educatieve belevingsruimte in het project kan worden opgenomen.

Dit kunstwerk wordt gerealiseerd in het Streekpark Kienehoef Sint-Oedenrode op grondgebied van de gemeente Meierijstad maar zal in beheer komen van Streekpark Kienehoef.

 

 


Terug naar het overzicht